18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Slepičí polévka

Název Množství a jednotka
slepice 1 ks
cibule 1 ks
velká mrkev 1 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

Strouhání

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
hladká mouka asi 3 lžíce
sůl 1/4 lžičky
polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Slepici omyjeme, naporcujeme a vložíme do velkého hrnce. Zeleninu očistíme, přidáme ke slepici, zalijeme 2l studené vody, přidáme koření, osolíme a dáme vařit. Přivedeme k varu, naběračkou sebereme pěnu, zmírníme plamen nebo snížíme teplotu a pomalu uvaříme doměkka. Před dokončením si připravíme strouhání - z jednoho vajíčka, hladké mouky a 1/4 lžičky soli vypracujeme na vále tuhé těsto. Vývar přecedíme, část masa obereme a spolu s nakrájenou zeleninou z polévky vložíme zpět do vývaru. Vrátíme na sporák a zavaříme zavářku - na hrubém struhadle nastrouháme připravené těsto, povaříme asi 3 minuty a můžeme podávat. Na talířích sypeme nasekanou petrželkou.

Tip:
Ze zbytku slepičího masa můžeme udělat salát nebo rizoto.


 


RECEPTY

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Postup: Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...